© Elvin Boer

Eerste editie van uniek Rainbow Collective Festival in Nijmegen

De voorbereiding van het Rainbow Collective Festival is in volle gang. Alle krachten worden gebundeld om op 26, 27 en 28 mei 2023 een kleurrijk, cultureel festival neer te zetten in de oudste Regenboogstad van Nederland: Nijmegen. Het evenement gebruikt de kracht van cultuur om het maatschappelijke debat rondom LHBTIQA+ emancipatie aan te zwengelen. Van een meeslepende film en kleurrijke foto-expositie tot een scherp debat en bijzondere stadswandeling. De combinatie van leuke, serieuze en grappige programmaonderdelen nodigt bezoekers uit om met elkaar in gesprek te gaan. Wat gaat er goed? En wat kan beter? Kortom, wat is de Stand van ons Regenboogland?

Bezoekers laten hun stem horen

De afgelopen decennia is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van seksuele en genderdiversiteit. Toch zijn er nog veel stappen te zetten. Het Rainbow Collective Festival laat haar bezoekers onderzoeken hoe het gaat met de LHBTIQA+ emancipatie in Nederland. Zo kunnen zij zichzelf oriënteren aan de hand van foto-exposities en films, meepraten tijdens een debat en meedoen aan verschillende enquêtes. Met de opgehaalde input voorziet de stichting achter het festival de politiek van handvatten om met het onderwerp aan de slag te gaan. Door de bezoekers op deze laagdrempelige manier deel te laten nemen, kiest Rainbow Collective Festival voor een evenementen-opzet die uniek is in Nederland.

Binnenkort meer…

Op dit moment is de voorbereiding van het Rainbow Collective Festival nog in volle gang. Er wordt nog gewerkt aan volledige financiering van dit evenement. Daarom zijn de genoemde data onder voorbehoud. Halverwege februari verwacht de organisatie een update te geven. Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Volg het festival op Facebook, Instagram of Twitter.

Wil jij het Rainbow Collective Festival mede mogelijk maken? Neem contact op met de organisatie. 

 

Headerfoto: © Elvin Boer

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn