FAQ

Over het festival

Het Rainbow Collective Festival gebruikt de kracht van cultuur om het maatschappelijke debat rondom LHBTIQA+ emancipatie aan te zwengelen. Wat gaat er goed? En wat kan beter? Kortom, wat is de Stand van ons Regenboogland?

Bekijk het hele programma hier

Iedereen is welkom, waar je ook vandaan komt. Ver weg of dichtbij. Jong of oud. Queer of ally.

Jazeker, kinderen zijn welkom. Speciaal voor de kids organiseren we op zaterdag 27 mei een voorlees- en knutselfeest in bibliotheek De Mariënburg (ook: Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid).

Kijk hier voor meer informatie

In de zalen van LUX, tussen de boeken bij bibliotheek De Mariënburg en verspreid door het bruisende centrum. Nijmegen is als oudste regenboogstad van Nederland het perfecte decor voor het Rainbow Collective Festival.

Het Rainbow Collective Festival vindt plaats op 26, 27 en 28 mei 2023.

Nee, dat kan niet. Op de hoofdlocatie van het Rainbow Collective Festival – LUX Nijmegen – kan je alleen met pin betalen. Bijvoorbeeld voor een hapje of een drankje.

Programma

Van stadswandelingen door de oudste regenboogstad van Nederland, artistieke films en voorstellingen, tot prikkelende gesprekken en een té gekke afterparty in Merleyn. We zijn trots op ons programma. Sta open, ga in gesprek en vergeet ook niet te genieten.

Kijk hier voor het volledige programma

Kunst en cultuur verwondert. Het laat je verrukt, ontroerd en verbijsterd achter. Het kan oproepen tot discussie of tot nieuwe inzichten. Het kan de werkelijkheid laten kantelen. Het kan iets in beweging zetten.

Het is niet ons doel om alleen te zenden, te tonen, te uiten: wij gaan de dialoog, het experiment en het onderzoek aan. We zetten de deur open en bieden de handvatten waarmee ons publiek zelf kritisch na kan denken.

Tickets

Via deze website kun je tickets kopen. Klik op de button boven in het menu of klik op de link onder de beschrijving van het programmaonderdeel waar je een ticket voor wilt kopen.

Nee, dat kan niet. Tickets voor het Rainbow Collective Festival kan je alleen via deze website kopen. Doe dit via de knop rechts bovenin het menu of klik op de link onder de beschrijving van het programmaonderdeel waar je een ticket voor wilt kopen.

Join the collective

Fijn! Je kunt hiervoor contact opnemen met Gerda van de Kamp via gerda@rainbowcollective.nl.

Voor meer informatie over samenwerken, kun je contact opnemen met Sander Ederveen via sander@rainbowcollective.nl.

Stichting Rainbow Collective

De organisatie achter het festival is de Stichting Rainbow Collective. Opgericht in het najaar van 2021 en voortgekomen uit Stichting Roze Woensdag en Pride Photo Nijmegen.

Stichting Rainbow Collective werkt op het snijvlak van cultuur en maatschappelijk engagement en organiseert projecten die LHBTIQA+ gerelateerd zijn, maar die een breder publiek trekken: ze worden georganiseerd met en voor een publiek dat zowel LHBTIQA+ als hetero en cisgender is. Emanciperen doe je immers nooit alleen.

Kijk hier voor meer informatie over de stichting

Publiek kan zich oriënteren aan de hand van theater en films, meepraten tijdens een debat of de nagesprekken in het café van LUX en meedoen aan verschillende enquêtes (maar het hoeft niet). Met de opgehaalde input voorziet de stichting de politiek van handvatten om met het onderwerp aan de slag te gaan.

Kijk hier voor meer informatie