© Marion Arts

Praktische informatie

Benieuwd wat het Rainbow Collective Festival inhoudt? Waar en wanneer het plaatsvindt? En of het ook een evenement voor jou is? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over het Rainbow Collective Festival.

Rainbow Collective Festival beeldmerk

© Pride Photo Nijmegen – Geke Hartman

Wat is het Rainbow Collective Festival?​

Het evenement gebruikt de kracht van cultuur om het maatschappelijke debat rondom LHBTIQA+ emancipatie aan te zwengelen. Wat gaat er goed? En wat kan beter? Kortom, wat is de Stand van ons Regenboogland?

© Elvin Boer

Hoe ziet het programma eruit?

Films, exposities, wandelroutes en literatuur vormen samen een kleurrijk programma dat je aan het denken zet over de ‘Stand van ons Regenboogland’. Vorm je mening, ga in gesprek en vergeet ook niet te genieten. Het exacte programma is nog in ontwikkeling. Medio februari volgt een update.

Op de hoogte blijven? Volg het festival op social media.

© LUX Nijmegen

Waar en wanneer?​

In de zalen van LUX, tussen de boeken bij Bibliotheek Mariënburg en verspreid door het bruisende centrum van Nijmegen. Op 26, 27 en 28 mei 2023* kun je op verschillende plekken in de oudste Regenboogstad van Nederland deelnemen aan activiteiten.

*Op dit moment wordt er gewerkt aan volledige financiering van dit evenement. Daarom zijn de genoemde data onder voorbehoud.

© Elvin Boer

Voor wie?

Of je nu een echte cultuurliefhebber bent of graag een leuke dag uit beleeft, het Rainbow Collective Festival is er voor jou. Iedereen is van harte welkom om het evenement te bezoeken. Jong of oud. Uit de LHBTIQA+ gemeenschap of juist niet.