Harm Edens presenteert de LHBTQQIP2SAA-nieuwsquiz

Vrijdag 26 mei 20:30 – 21:45 uur
LUX zaal 7
Mariënburg 38 – 39, Nijmegen
€ 15,-

Het Rainbow Collective Festival presenteert de nu al legendarische, interactieve LHBTQQIP2SAA-nieuwsquiz over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de Stand van ons Regenboogland.

Maak je op voor een avond terugkijken en vooruitblikken op de emancipatie van LHBTIQA+’ers in Nederland. Waar komen we vandaan, welke mijlpalen hebben we al bereikt en wat moet er allemaal nog gebeuren om te komen tot volledige emancipatie? Kortom, wat ging er goed, wat gáát er goed en wat nog helemaal niet? We bespreken het in een quiz vol humor en hilariteit, maar wel mét serieuze ondertoon. Jij bent kandidaat in deze quiz. Aan de hand van filmpjes en nieuwsberichten speel je op je smartphone drie rondes met als onderwerpen de geschiedenis, het heden en de toekomst van de LHBTIQA+-emancipatie. 

Presentator Harm Edens wordt bijgestaan door een panel van drie wijzen waaronder cabaretier en stand-up comedian Victor Luis van Es en Miss Abby OMG, bekend van het veel bekeken tv-programma Dragrace Holland. 

Bij de nieuwsquiz is een gebarentolk aanwezig. Het vriendelijke verzoek aan mensen die hier gebruik van maken om links vooraan in de zaal plaats te nemen.

BESTEL JE TICKETS HIER

In deze show

Harm Edens (Enschede, 1961)

Programmamaker, scenarioschrijver, columnist, dagvoorzitter, spreker en beroepsouwehoer Harm Edens is veelzijdig, geestig, scherp en alert. Harm is nieuwsgierig geboren en windt nergens doekjes om. Zijn belangrijkste drijfveer: onvervalst contact maken met zijn publiek. Harm presenteert al meer dan 26 jaar de satirische quiz Dit Was Het Nieuws. In 2022 maakte hij de podcast En ze leefden nog gay en gelukkig: het sprookje van de LHBTI+ vrijheid in Nederland.

Victor Luis van Es (Amsterdam, 1989)
Victor Luis van Es is een Nederlands-Chileense cabaratier en stand-up comedian. Hij won in 2015 de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en haalde in 2016 de finale van het prestigieuze Cameretten. Victor is vast lid bij Club Haug, de Rotterdamse tegenhanger van de Comedytrain. Kenmerkend voor Victor Luis van Es is zijn openhartige vertelstijl. Al eerder maakte hij drie voorstellingen, namelijk Stille Strijd, Plan B en De lachende derde.
Miss Abby OMG (Belo Horizonte, Brazilië, 1994)

Miss Abby OMG is een echte latin diva. Haar alter ego Henrique dos Santos groeide op in Brazilië, Abby zag in Breda het levenslicht. Ze kreeg landelijke bekendheid toen ze de finales haalde van het eerste seizoen van Drag Race Holland. Ook trad ze als jurylid op in het populaire RTL 4-programma Make Up Your Mind. Samen met Envy Peru en Ivy-Elyse maakt ze deel uit van drag queen-groep Mermaids Mansion.

Celia Okoro (2000)

Celia Okoro is één van de drie nachtburgermeesters van Nijmegen. Ze is cultureel ondernemer in de breedste (en vaagste) zin van het woord. Als nachtburgermeester wil ze zorg dragen voor een diverse en innovatieve nachtcultuur.