Literaire verkenning van De Stand van ons Regenboogland

Vrijdag 26 mei 20:00 – 22:00 uur
Bibliotheek Gelderland Zuid
Mariënburg 29, Nijmegen
€ 12,50

Literatuur zorgt ervoor dat je als lezer wordt meegenomen in een andere wereld waarin je op ontdekkingsreis kunt. Een lezer kan ook herkenning vinden in de verhalen die worden geschreven.

Schrijver en programmamaker Thom Wijenberg neemt je mee op een literaire verkenning van ons regenboogland. Met zijn gasten Pete Wu, Valentijn Hoogenkamp, Nina Polak en Alara Adilow gaat hij in gesprek over herkenning, het belang van representatie en de ontwikkeling van thema’s als gender en seksualiteit. In het verleden, maar ook in het heden.

Thom Wijenberg schrijft poëzie en proza. Zijn werk verscheen onder andere in De Revisor, Op Ruwe PlankenVuurland en Notulen van het Onzichtbare. In 2022 werd hij geselecteerd voor de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Naast dat Thom schrijft, werkt hij ook als talentontwikkelaar en redacteur bij Wintertuin.

Bij de literaire verkenning is een gebarentolk aanwezig. Het vriendelijke verzoek aan mensen die hier gebruik van maken om links vooraan in de zaal plaats te nemen.

Tip: Studenten en leden van de bibliotheek krijgen op vertoon van een bibliotheek- of studentenpas een korting van € 2,50. Kies in de ticketshop voor het kortingsticket en vergeet niet om je pas mee te nemen op 26 mei.

BESTEL JE TICKETS HIER

In deze show

Thom Wijenberg schrijft poëzie en proza. Zijn werk verscheen onder andere in De Revisor, Op Ruwe Planken, Vuurland en Notulen van het Onzichtbare. In 2022 werd hij geselecteerd voor ‘de Parijsresidentie’ van Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Naast dat Thom schrijft, werkt hij ook als talentontwikkelaar en redacteur bij Wintertuin.

Nina Polak is schrijfster van de romans ‘We zullen niet te pletter slaan’ (genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de ANV Debutantenprijs en de Opzij Literatuurprijs) en ‘Gebrek is een groot woord’ (winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs, De Inktaap en het Charlotte Köhler-stipendium). Daarnaast is Nina redacteur bij De Correspondent.

Alara Adilow is een dichter van Somalische afkomst, woonachtig in Amsterdam. Ze publiceerde poëzie in onder andere De Gids, Het Liegend Konijn, De Revisor en Tirade. Alara maakte ook deel uit van het NOORDWOORD-poëzietalenttraject. Op dit moment is ze gastschrijver bij nY en werkt ze aan haar debuutroman ‘Naald van de zon’.

Valentijn Hoogenkamp schreef eerder al tien toneelstukken en droeg poëzie voor op Lowlands, de Parade en Oerol. Zijn werk werd bekroond met de ‘El Hizjra Literatuurprijs’, genomineerd voor de ‘ITs RO Theater Award’ en geselecteerd voor ‘Women Playwrights International Stockholm’ en ‘Interplay Europe Madrid’. Hij debuteerde in 2021 met de roman ‘Het aanbidden van Louis Claus’, die lovend werd ontvangen in de pers. De Volkskrant en NRC Handelsblad gaven de roman vier sterren. In 2022 verscheen zijn persoonlijke essay ‘Antiboy’.

Pete Wu is journalist, schrijver, redacteur en documentairemaker. In 2019 verscheen zijn debuut ‘De bananengeneratie: over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu’ welke werd genomineerd voor de ‘Brusseprijs’ in 2020. In datzelfde jaar verscheen de documentaireserie ‘Pete en de Bananen’ over daten en liefde als Oost-Aziatische Nederlander. Ook is Pete sinds 2020 ambassadeur van Pride Amsterdam.