Voorstelling: The Pink Sheep of the Family

Zaterdag 27 mei 20:30 – 21:50 uur
LUX zaal 7
Mariënburg 38 – 39, Nijmegen
€ 15,-

‘The Pink Sheep of the Family’ is een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel. Met in de hoofdrol transpersonen uit verschillende generaties. Met allemaal een ander perspectief op zowel gekozen als biologische familiebanden.

Alle personen uit de voorstelling vertellen hun verhaal. Tegelijkertijd voeren ze een doorlopend gesprek over vloeibaarheid, mogelijkheden en verbindingen tussen mensen. Hoe ziet een gekozen familie eruit en wat ben je dan van elkaar? En wat als je juist niet bij een groep wil horen? In The Pink Sheep of the Family kijken verschillende generaties naar elkaar en hebben ze het over jezelf durven zijn, ook als dat tegen de norm ingaat. En wat is dat überhaupt, jezelf zijn..?

Speciaal voor het Rainbow Collective Festival wordt deze bijzondere voorstelling nog een keer gespeeld.

Nagesprek 

Tijdens het nagesprek gaat Mir Marinus in gesprek met de acteurs over het hoe en waarom van deze voorstelling en het belang van deze voorstelling in de huidige tijd.

Mir Marinus (die/diens) heeft een achtergrond in Gender Studies/Trans Studies, 10 jaar als gespreksleider en werkt tegenwoordig bij een mensenrechtenorganisatie. In de overgebleven tijd verkent Mir als woordkunstenaar graag thema’s als kwetsbaarheid en queer(en). Denk daarbij aan spoken word, performatieve installaties of het Nijmeegse kunst & zichtbaarheidsproject Queer Crips – Real People.

BESTEL JE TICKETS HIER

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Regie: Corinne Heyrman
Cast: Alex Bakker, Corine van Dun, Haryjete Zenhorst, Odin Van Diepen, Tristan Kwaks en Yaël Delaet

Trailer