Regenboogroute: Jongeren

Vrijdag 26 mei 15:00 uur
We starten in zaal 6 van LUX
Mariënburg 38 – 39, Nijmegen
€ 0,- (reserveren is wel verplicht)

Nijmegen is als oudste regenboogstad van Nederland het perfecte decor voor een bijzondere stadswandeling. Een route voor jongeren vanaf 12 jaar door de regenbooggeschiedenis van Nijmegen langs plekken waar strijd is gevoerd voor verworven rechten en acceptatie.

Programma
We starten om 15:00 uur in zaal 6 van Arthouse LUX. Daar vertellen we je meer over de regenbooggeschiedenis van Nijmegen en de hotspots op de route. Vanaf 15:45 uur wandel je samen met een gids door de stad en krijg je een bijzonder inkijkje in het roemruchte verleden van Nijmegen. De wandeling duurt ongeveer 1 uur.

Reserveer jouw spot nu!
De regenboogroute voor jongeren is gratis. Wel is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer jouw spot daarom nu door een e-mail te sturen naar gerda@rainbowcollective.nl. Zet in de mail met hoeveel personen je komt. Dit aantal kaartjes ligt dan op 26 mei voor je klaar bij de infobalie van het festival (kassa LUX).

Regenboogroutes Nijmegen is een project van Stichting Rainbow Collective en LANijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen en ProPros Fonds. 

Dit vind je vast ook leuk

Op zaterdagmiddag 27 mei geeft illustrator en animator Myrte Yedema speciaal voor GSA-leerlingen de workshop ‘Heartstopper tekenen’. Ze leert je om net zo goed te tekenen als Alice Oseman.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN